Любі діти,  з 30 травня по 3 червня запрошую вас на онлайн-екскурсії. 

1 червня 

Мої розумнички, запрошую вас на онлайн-екскурсію до фабрики морозива, посилання надіслала у Вайбер. 

Тема: Екскурсія до фабрики морозива.Як виготовляють морозиво?

Мета: ознайомитись з технологією виготовлення морозива, прогулятись фабрикою морозива.

1.Організація  екскурсії.

Всі ми любимо морозиво, але ніколи не уявляли собі яким є цікавим і захоплюючим процес його виготовлення.

Як виготовляють морозиво?

Морозиво в будь-який час року є улюбленими ласощами дорослих і дітей у всіх куточках світу. Воно просте в приготуванні, має різноманітні смаки, і проводитися з декількох видів доступних всім продуктів.

Невідомо, коли був придуманий перший рецепт морозива, але в стародавніх літописах описується те, як його готували зі снігу або замороженого молока, до якого додавали фрукти, мед або соки солодких ягід. Такий десерт подавали до столів королів, багатих поміщиків і їх дітям. З розвитком науки і промисловості були придумані аналоги рецептів сучасних видів морозива, яке так сильно полюбили люди в усьому світі. І тепер, коли бачиш таке розмаїття цього десерту на прилавках магазинів, задаєшся питанням, так як же роблять морозиво?

Пропоную вашій увазі переглянути відео Цікаві факти про морозиво

З чого роблять морозиво?

Для виробництва морозива необхідно кілька доступних і поширених компонентів. Морозиво виготовляється зазвичай із молока, вершків, масла і цукру. Основним інгредієнтом є молоко, яке може бути у формі рідини або порошку. Залежно від сорту і ціни ласощі використовується один з них або обидва разом. Для додання морозиву додаткових якостей і властивостей в його склад додають підсолоджувачі, барвники, стабілізатор і начинку. У кожному сорті вони відрізняються і комбінуються.

Цікавий факт: Перший рецепт морозива був відкритий і розсекречений для широкої публіки в XI столітті до нашої ери в книзі «Ши цзин» в Китаї більше 4000 років тому.Суть його полягала в тому, що свіжий сніг або лід перемішували з шматочками лимонів, апельсинів і зернятками гранатів.

Як роблять морозиво

Для виробництва морозива необхідно правильно підготувати всі інгредієнти, щоб в результаті отримати якісний продукт. Насамперед беруть сухе або рідке молоко. Рідке свіже молоко очищають від сторонніх включень і пастеризують. Залежно від сорту морозива зменшують його жирність і концентрацію. Якщо використовують молоко сухе, то його розмішують у воді до отримання необхідної концентрації.

У крутиться барабан, наповнений чистою водою, поступово засипають порошкоподібне сухе молоко. Сила обертання дозволяє розбити грудки, що утворились і перетворити всю суміш в однорідну рідину. За рецептом додаються ароматизатори, стабілізатори, барвники і деякі види начинки. Цей етап дуже важливий, тому що при найменшій помилці вся партія буде зіпсованою. Після закінчення етапу підготовки молока, отримана суміш по трубах переміщається в охолоджуючу установку для подальшого заморожування.

В охолоджуючій установі молочна суміш постійно збовтується при температурі - 4 ° С. Вода поступово кристалізується і перетворюється на лід, але завдяки обертальному руху частки не склеюються. Під час перемішування в суміш додається повітря, якого в готовій продукції близько 20 -50%. Він надає морозиву своєрідну м'яку консистенцію і можливість подальшої обробки.За одну годину, установка середніх потужностей може призвести до 150 кг свіжого морозива на годину. Готовий продукт переміщається в баки з нержавіючої сталі і відправляється на упаковку.

Упаковка



Морозиво завантажується в більшу ємність, з якої надходить в дозатор. Суміш автоматично фасується в вафельні, пластикові та паперові стаканчики або формується в ескімо. При цьому, дозатор може додавати деякі види начинки або формувати різноманітні візерунки.

Для отримання форми ескімо, величезний брикет морозива проштовхується через форму і нарізається. До готових виробах міститься дерев'яна паличка. Щоб морозиво повністю затверділо, його направляють по конвеєру в холодильну камеру. Під впливом температури - 40 ° С морозиво остаточно твердне, його упаковують, фасують і відправляють на прилавки магазинів.

Цікавий факт: Перше морозиво з'явилося в Європі в XIII столітті. Рецепт був привезений Марко Поло з Китаю і описаний в його книзі про корисні властивості льоду. Широке поширення цього десерту почалося в Лондоні, після того, як в 1718 році спосіб приготування морозива був описаний і виданий в збірнику рецептів Мері Илз.

Виготовлення морозива не вимагає багато сил і витрат. Його готують з солодких соків, свіжого або сухого молока з додаванням шматочків фруктів, арахісу, шоколаду та інших різноманітних начинок. Завдяки вдосконаленому технологічному процесу і розвитку харчової промисловості ми маємо можливість поласувати цим десертом у всіх куточках світу.Морозиво на будь-який смак і колір, чекає свого гурмана, щоб вгамувати його голод і надати життя яскравих фарб.

Пропоную вам здійснити онлайн-подорож до фабрики морозива.Фабрика морозива

     

Комментариев нет:

Отправить комментарий

13 вересня Бесіда з  БЖ щодо запобігання насильству в сім’ї та жорстокого поводження в сім’ї. Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбуваєтьс...