Середа, 13 квітня 

Мої любі, чекаю ваші готові завдання на Viber.

1.Українська мова 

Тема уроку: Визначення в реченні головних і другорядних членів речення.

Мета: сьогодні ми дізнаємося, що таке підмет і присудок і як вони визначаються і підкреслюються в реченні.

Пригадаємо!


Вивчаємо нове!

Завдання : опрацюйте слайди, с.131-132 вправа 2-3 опрацюйте усно, зверніть увагу на правило.

Вправу 5,6,9 на с.132-133 виконайте письмово.

2.Математика

Тема уроку: Досліджуємо задачі на подвійне зведення до одиниці 

Мета: продовжуємо знайомитись з задачами на подвійне зведення до одиниці.

Працюємо з підручником с. 100-101.

Завдання: Опрацювати завдання 1,2 на с.100.

Зверніть увагу на правило.

Письмово виконати в зошиті завдання 3,4 на с.101

3.Інформатика
1 група дивимось блог Полонської Алли Олександрівниhttps://urokinformatiku.blogspot.com/p/3_9.html
2 група дивимось блог Димитрова Олександра Володимировича https://avinfa.blogspot.com/?m=1

4.Читання

Тема уроку: Пес відомий на весь світ .

Мета: ознайомитись з оповіданням "Пес, відомий на весь світ"


Історія про пса Баррі, відомого на весь світ

Баррі-рятівник  також відомий як просто Баррі — собака-рятувальник, яка працювала у Швейцарії при монастирі Св. Бернара. Порода, до якої належав Баррі, згодом стала відома як сенбернар, проте він значно відрізнявся від сучасних сенбернарів — зокрема, мав темне забарвлення, витягнуту морду і був значно менший. Однак, у творах культури Баррі зазвичай зображують подібним до сучасних собак цієї породи. Баррі є найвідомішим з описаних сенбернарів — за своє життя він урятував щонайменше сорок осіб.

В Альпах є перевал Великий Сен-Бернар. Колись там проходила дорога, що пов'язує Італію з країнами Центральної Європи. Дорога ця була важкою: і тому, що пролягала на висоті двох з половиною кілометрів, і через погодні умови тих місць — бурі починалися несподівано й захоплені в дорозі мандрівники часто втрачали напрямок, через що гинули. Ченці у своєму монастирському готелі надавали притулок подорожнім, що проходили через перевал, допомагали постраждалим у біді. Вони вивели міцних та розумних собак, які не боялися морозу та вітру і, завдяки своєму нюху, відшукували засипаних снігом та збитих зі шляху людей.

За однією з легенд, Баррі був убитий під час порятунку ним сорок першої людини, однак це не відповідає дійсності. Баррі помер своєю смертю в БерніШвейцарія, і після смерті його тіло було передано до Бернського музею природної історії для виготовлення опудала. Його шкіру було збережено під час таксидермії, проте його череп був змінено 1923, відповідно до будови черепа сучасного сенбернара; щоправда, ця обставина не є причиною того, що Баррі традиційно зображують подібним до нинішніх сенбернарів, оскільки такі зображення стали з'являтися на поштових листівках значно раніше 1923 року. Його ім'я й історія неодноразово описувалися в літературних та кінематографічних творах, а на кладовищі собак у Парижі йому встановлено пам'ятник. З початку XIX століття та донині одна з собак в монастирі Св. Бернара завжди носить ім'я Баррі на його честь. Із 2004 року існує Фонд Баррі, який було створено для того, щоб відшкодувати витрати на розведення собак цієї породи в розпліднику монастиря.

Завдання: виразно прочитати оповідання " Пес, відомий на весь світ" на с.144-145, відповідати на запитання після оповідання.

5.Я досліджую світ  

Тема уроку: Для чого потрібне дихання?

Мета: за допомогою тесту, узагальнити, яке значення для людини має дихальна система.







Завдання: пройти  тестування за посиланням з теми "Дихання людини"(підказка: звертайте особливу увагу на подані слайди та їх послідовність) 

https://vseosvita.ua/test/start/vqn370

 





Комментариев нет:

Отправить комментарий

  П'ятниця, 20 вересня Виховна година Тема:  21 вересня-Міжнародний день миру Мета:  дізнатись більше про Міжнародний день миру, особлив...